"Et flow udfører, automatisk, en eller flere handlinger - udløst af en hændelse. Et flow, kan fx sende en meddelelse til din mobiltelefon, hvis emnet i en ny modtagen mail indeholder et bestemt ord og derefter markere disse mails som værende læst"

Måske ikke helt ”Ud af boksen”

Det kan virke kompliceret for den helt almindelige Office 365 bruger - også selvom Microsoft indimellem reklamerer med, at Power Automate (flow) er et ”ud af boksen ” værktøj, der er lige til at bruge for alle! Dette udsagn må du godt tage det med et gran salt. Microsoft Power Automate (flow) er ikke verdens mest tilgængelige værktøj, men med en smule guidance, kan du alligevel hurtigt komme dertil, hvor du selv kan gå i gang med at lege med værktøjet - og så sker der noget!

Lad os tage et eksempel!

Du kan fx, forholdsvis hurtigt, lære at lave et Flow, der kan arkivere dine rejsebilag i en liste enten i dit OneDrive, i SharePoint eller i Excel. Power Automate (flow) giver nemlig muligheden for at oprette flows, der kan automatisere processer, som du kan aktivere fra din SmartPhone telefon.

Effektiviser og automatiser med Microsoft Flow

Du står ude i byen og har lige spist frokost og skal registrere dette på din rejseafregning. I stedet for, som du før har gjort, at gemme bilaget og huske det når du engang skal lave afregningen, kunne du indtaste de relevante informationer på din telefon og tage et billede af bilaget, hvorefter alle disse informationer automatisk overføres til listen over rejseudgifter.

På din SmartPhones app-store finder du Power Automate (flow) app’en - - og her kan du se de knap-flows, som du har oprettet i Microsoft 365. Så kan du aktivere et flow ved at klikke på en knap. Herefter bliver dine data placeret i en fil på dit OneDrive, eller et andet SharePoint bibliotek, og data registreres i en liste.

Power Automate (flow) binder Microsoft apps sammen

Microsoft Power Automate (flow) er også et bindemiddel, der kan binde mange af Microsoft værktøjerne sammen. Jeg kan fx nævne PowerApps og Power BI, der begge får en ekstra dimension hvis du anvender Flows sammen med dem. Den dimension hedder i øvrigt Power Platform.

Opsummering

Du har med Flow fået en spændende værktøjskasse til at effektivere din hverdag! Det er ikke svært at lære at anvende Power Automate (flow), når du lige er kommet i gang og forstår konceptet. Når du gør, så åbner der sig en helt ny verden af muligheder for dig!

Relevante Power Automate (flow) kurser

Vil du komme godt i gang med Flow? Eller vil du gerne styrke din viden for at kunne arbejde mere effektivt og sikkert, så kan jeg på det varmeste anbefale følgende: