Hvis du har lignende behov, kan du overveje at kaste dig ud i de såkaldte Paginated reports. Den type rapporter er netop gearet til at danne rapporter baseret på et godt gammeldags papirformat!

Nogle af styrkerne i denne type rapport er at du kan styre sideopdelinger, lade data flyde på tværs af siderne og inddele rapporten i forskellige sektioner.

Seneste eksempel jeg selv har været ude i, var en styklisterapport , der var under-under-under-under inddelt i komponenter - helt ned til den enkelte skrue og møtrik!

Designeren Power BI Report Builder

Du skal bruge en anden designer end Power BI Desktop. Faktisk ligner designeren “Power BI Report Builder” 1-1, den der bliver brugt/har været brugt i Reporting Service - kaldet “Report Builder”. Designeren er ikke helt så intuitiv, som Power BI Desktop, men bestemt stadigvæk brugbar. De store udfordringer kommer først nede i detaljerne.

Power BI Paginated reports startup

Allerede ved opstart af Designeren anes det, at rapporten har et papirformat, ved fx at have sidehoved/fod.

Hvor er datamodellen?

Der er ingen datamodel i selve rapporten. MEN du kan dog basere rapporten (DataSources og DataSets) på en af dine eksisterende Power BI datamodeller:

Du kan bruge dine eksisterende Power BI datamodeller

Kan jeg bruge DAX?

NEJ. Til gengæld kan du anvende det indbyggede udtrykssprog overalt i rapportens enkeltdele! I eksemplet nedenfor farvelægges en baggrund med grøn eller brun afhængigt af det samlede pointantal:
Power BI Paginated reports

De mange lækre visuals

Hvad så med de mange visuals i Power BI Desktop? Bare rolig, der er masser på hylderne 😊 Under Chart-menuen finder du søjler, lagkager og plotdiagrammer. Dog ingen svømmende fisk (Enlighten Aquarium i Power BI) :-) Funktionelt findes de store fordele i behandlingen af tabeller, matricer og lister. Samlet set kaldet en TABLIX.

Og interaktionen?

Indrømmet, Paginated reports er ikke i samme grad som Power BI rapporter spækket med interaktive effekter. Der er nu en del filtre: Drill Down og Drill Through. Det bliver dog ikke en konkurrent til Power BI baserede rapporter.

Hvad koster den?

Hvis du vil gemme dine Paginated reports i jeres work spaces, sammen med de “almindelige” Power BI rapporter, kræver det pt. en Premium License. Dog lancerer Microsoft i nærmeste fremtid (november 2020) en ny licens: “Premium per user” PPU, som kommer til at minde om en Power BI Pro licens. Den nye type åbner for, at DU kan uploade og håndtere et miks af de to rapporttyper.