Indledning

Med den relativt korte indlæringskurve og de klare økonomiske fordele er flere og flere organisationer gået i gang med at oplære deres egne medarbejdere til at kunne arbejde med Power BI fra start ti slut, da eksterne konsulenter er dyre og det er nærmest umuligt at finde og ansætte på grund af den store efterspørgselse.

Så uanset om du eller en fra din organisation har brug for en medarbejder, der kun skal lave mere eller mindre avancerede analyser og rapporter eller har brug for kompetencer, der primært har fokus på den tekniske viden for at kunne planlægge og udvikle robuste løsninger med målrettede optimerede datamodeller, implementere sikkerhed, designe strategi for deling og udvikle analyser og rapporter, som anvender Power BI med de øvrige værktøjer i Microsoft Power platform, så har 4D A/S Danmarks største og bredeste udbud af Power BI kurser og uddannelser, som vi løbende udvikler og tilpasser de aktuelle behov og muligheder til vores kunder.

Vi har mange Power BI kurser, men i princippet er der 3 veje, du kan gå.

4D A/S Danmarks største og bredeste udbud af Power BI kurser, som vi løbende udvikler og tilpasser de aktuelle behov og muligheder for vores kunder. Så uanset om du skal designe løsninger fra bunden eller alene har fokus på analyse og rapportering, så har vi en løsning til dig.

1) Lær at lave analyser og rapporter på standard niveau:Power BI Data Analyst kursus forløb

2) Udarbejd analyser og rapporter på avanceret niveau:

3) Arbejd med Power BI på ekspert niveau:

Nedenstående kan du læse mere om de kurser, der er angivet i de tre diagrammer.

Analyser og visualiser data med Power BI

Dette er vores klart mest populære kursus og er det helt rigtige, hvis du skal i gang med at anvende Power BI. På kurset bliver du introduceret til Power BI og lærer at indlæse data og forberede disse til brug i rapporter og dashboards, som efterfølgende skal publiceres og deles. I løbet af 3 dage lærer du de forskellige processer, og hvordan du arbejder effektivt med disse. Du lærer blandt andet at behandle data og skrive dine første formler med DAX og ikke mindst at visualisere dine data til netop dine behov. Læs alt om vores Analyser og visualiser data med Power BI kursus.

Power BI Data Analyst (Academy)  (Tidligere Power BI User Specialist)

Denne uddannelse er den rigtige for dig der for alvor skal i gang md Power BI og ønsker at blive superbruger i Power BI. Det er en 8 dages uddannelse, der er kører over cirka 6 uger, fordelt på 3 moduler. I dette forløb lærer du at håndtere hele processen fra indlæsning af data til præsentation af data i rapporter og dashboards. Du lærer om forskellige typer af datamodeller og hvordan du designer en robust og effektiv data model i Power BI. Du lærer også at oprette interaktive rapporter og dashboards og lave avancerede beregninger med DAX. Læs alt om vores Power BI Data Analyst (Academy) uddannelse.

Power BI Data Expert (Academy)

Denne Power BI Data Expert Academy uddannelse er udviklet til dig, der skal være fuldt rustet til at arbejde med alle dele af den grundlæggende tekniske proces, der kræves, for at kunne udvikle Business Intelligence (BI) løsninger fra grunden og op med Microsoft Power BI. Du vil lære at  kunne planlægge og udvikle robuste løsninger med målrettede optimerede datamodeller, implementere sikkerhed, designe strategi for deling, administration af rapporter og meget mere. Læs alt om vores Power BI Data Expert (Academy) kursus/uddannelse.

Design af rapporter og dashboards med Power BI

Du skal vælge dette kursus, hvis dit fokus er rettet mod at udvikle rapporter og præsentere data professionelt. På dette kursus er der ikke fokus på at designe datamodeller. I det daglige anvender du typisk en eksisterende datamodel, som er publiceret og delt i Power BI eller er udviklet med SQL Server Analysis Services. Dette kursus er typisk til dig, der arbejder i en organisation, hvor superbrugere eller IT-afdelingen udvikler og udstiller det datagrundlag, som du skal anvende til dine rapporter. Læs alt om vores Design af rapporter med Power BI kursus.

Datamodellering med Power BI

På dette kursus fokuseres på datamodeller i Power BI. Her lærer du at designe og oprette datamodeller, som effektivt understøtter dine rapporter og analyser. Vigtigheden af en veldesignet datamodel er ofte en overset detalje i Power BI. Datamodellen er fundamentet for det efterfølgende analyse og visualiserings arbejde. Derfor kan en forkert eller dårligt designet datamodel betyde, at det bliver unødvendigt svært - eller ligefrem umuligt - at lave de ønskede beregninger og derfor også at præsentere de ønskede nøgletal i dine rapporter og analyser. Du kan med fordel vælge dette kursus efter at have deltaget på vores 3-dages Analyser og Visualiser Data med Power BI kursus. Læs alt om vores Datamodellering med Power BI kursus.

Beregninger og forespørgsler med DAX i Power BI

Dette kursus er til dig, der allerede har deltaget på vores Analyser og Visualiser Data med Power BI eller har tilsvarende viden og ønsker at komme endnu mere i dybden med DAX og avancerede formler og forespørgsler. Her lærer du – blandt andet - at arbejde med en lang række funktioner herunder tidsintelligens funktioner og tabel funktioner. Du lærer også at oprette og analysere DAX forespørgsler og i det hele taget arbejde mere effektivt med DAX. Læs alt om vores Beregninger og forespørgsler med DAX kursus.

Power BI Avanceret

Dette kursus er for dig, der allerede er superbruger og for eksempel har deltaget på vores Power BI Data Analyst uddannelse eller har en tilsvarende viden. På dette kursus lærer du at arbejde med avancerede funktioner i Power BI som for eksempel calculation groups og sikkerhed på objekt niveau. Dette kursus er for dig, der skal arbejde som Power BI udvikler og gerne vil til niveauet over super bruger; Expert! Læs alt om vores Power BI Avanceret kursus.

Rapporter med Power BI Report Builder

Det er ikke alle rapporteringsopgaver, der med fordel kan løses med Power BI, selv om det lyder utroligt! Har du behov for at udvikle rapporter, hvor data skal vises side inddelt, skal du vælge dette kursus. Her lærer du at udvikle klassiske rapporter, hvor du typisk anvender databaser eller datamodeller udviklet i Power BI som datakilde. Desuden lærer du, hvordan du kan publicere dine rapporter enten til en lokal rapportserver eller til Power BI og hvordan du kan levere opdaterede rapporter i for eksempel Excel eller PDF format. Læs alt om vores Rapporter med Power BI Report Builder kursus.

Automatiser Power BI med Power Automate og Power Apps

Power BI er en del af Microsoft Power Platform, som blandt andet omfatter Power Automate og Power Apps og ved at udnytte den stærke integration mellem disse produkter kan du løfte dine Power BI løsninger til det næste niveau. Vi har derfor udviklet et 1-dags kursus, hvor du vil få både et overblik over og en introduktion til alle dine muligheder for at integrere Power Automate og Power Apps i dine Power BI løsninger: Automatiser Power BI med Automate og Apps. Dette kursus er relevant for dig, der allerede har gennemført en Power BI Data Analyst uddannelse eller har deltaget på vores Analyser og Visualiser Data med Power BI kursus. Læs alt om vores Automatiser Power BI med Automate og Apps kursus.

Power BI Workshop

Skulle indholdet i vores eksisterende standard kurser ikke dække dit eller jeres konkrete behov, er det muligt at sammensætte et skræddersyet kursus, hvor du/I kan udvælge emner fra alle vores Power BI kurser sammensat til præcis jeres behov. Du kan endda kombinere det med indhold fra andre kurser som for eksempel vores SQL kurser. Et sådant kursus planlægger du i samarbejde med en af vores erfarne instruktører, som vil hjælpe og rådgive omkring udvælgelse og sammensætning af indhold og dermed sikre, at det ønskede kursus har et effektivt flow, der giver jer et maksimalt udbytte. Du kan vælge, at kurset skal være med hands-on opgaver baseret på vores data; men du kan også vælge, at der arbejdes med en kombination af teori og opgaver, hvor der arbejdes på jeres konkrete problemstillinger og data. Læs alt om vores Power BI Workshop.

Er du stadig i tvivl om hvilket kursus du skal vælge? Så er du velkommen til at kontakte os og så vil vi hjælpe og vejlede dig, så du får det kursus, der dækker netop dit behov.

OBS: De fleste af ovenstående kurser findes også i en Conducted in English udgave.