Jeg vil kraftigt anbefale dig at vælge kurset Analyser og visualiser data med Power BI, hvis dit behov er at få en introduktion til Power BI. Her lærer du at indlæse data og forberede disse til brug i de rapporter og analyser, som efterfølgende skal publiceres. I løbet af 3 dage kommer du rundt i de forskellige processer, der kræves for at arbejde med Power BI og du lærer blandt andet at behandle data og skrive dine første formler med DAX og ikke mindst at visualisere dine data.

Du skal vælge kurset Design af rapporter med Power BI, hvis dit fokus er rettet mod at udvikle rapporter og præsentere data effektivt. På dette kursus sætter vi ikke fokus på at designe datamodeller. I det daglige anvender du for eksempel en eksisterende datamodel udviklet med SQL Server Analysis Services eller en datamodel, som er publiceret og delt i Power BI.  

Ønsker du et kursus med fokus på opbygning af datamodeller i Power BI skal du vælge Datamodellering med Power BI. Her lærer du at designe og oprette datamodeller i Power BI, som effektivt understøtter dine senere ønsker til rapporter og analyser. Vigtigheden af en veldesignet datamodel er ofte en overset detalje i Power BI. En forkert eller dårligt designet datamodel kan betyde, at det er svært - eller ligefrem umuligt - at beregne de ønskede nøgletal i dine rapporter og analyser. Du kan med fordel vælge dette kursus efter at have deltaget i vores 3 dages Analyser og visualiser data med Power BI kursus.

Hvis du ønsker at komme endnu mere i dybden med DAX og lære at lave mere avancerede DAX formler og forespørgsler skal du vælge kurset Beregninger og forespørgsler med DAX . Ofte kan du vælge at deltage på dette kursus efter du har deltaget på kurset Analyser og visualiser data med Power BI.      

Hvis dit mål er at blive superbruger inden for Power BI, skal du vælge vores Power BI User Specialist uddannelse. Dette er en 7 dages uddannelse, der forløber over cirka 6 uger, fordelt på 3 moduler - og i dette forløb lærer du at håndtere hele processen lige fra indlæsning af data til præsentation af data i rapporter og analyser. Her lærer du om forskellige typer af datamodeller samt udtræk af data med blandt andet SQL. Du lærer at oprette interaktive rapporter og at lave avancerede beregninger med DAX.

Ikke alle rapporteringsopgaver kan løses med Power BI, selv om det lyder utroligt. Men har du behov for at udvikle rapporter, hvor data skal vises sideinddelt, skal du vælge

kurset Rapporter med Power BI Report Builder. På dette kursus lærer du at udvikle klassiske rapporter, hvor du typisk anvender databaser som datakilde; men også lærer hvordan du kan anvende datamodeller udviklet i Power BI som datakilde og hvordan du kan tage dine rapporter til det næste niveau ved at udnytte alle fordelene ved at udvikle en målrettet datamodel i Power BI. Desuden lærer du hvordan du kan publicere dine rapporter enten til en lokal rapportserver eller til Power BI og hvordan du kan levere opdaterede rapporter i for eksempel Excel eller PDF format.

 

Hvis du allerede har arbejdet med Power BI i et eller andet omfang og dine ønsker er rettet mod konkrete emner og problemstillinger kan du vælge et specialkursus, hvor det er muligt at udvælge emner fra alle vores Power BI kurser og få et skræddersyet forløb. Dette kan du med fordel vælge som et firmakursus, hvor op til 9 af dine andre kollegaer kan deltage til den samme pris. Et sådant forløb planlægger du i samarbejde med en instruktør, som vil hjælpe og rådgive omkring indhold og dermed sikre, at det ønskede forløb har et effektivt flow der giver maksimalt udbytte. Du kan vælge, at kurset skal være en Power BI Workshop, hvor der arbejdes på konkrete problemstillinger fra din og dine kollegaers hverdag.   

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du stadig er i tvivl, for at høre, hvilket kursus vi vil anbefale dig, og hvor du vil få det største udbytte.

OBS: De fleste af ovenstående kurser findes også i en Conducted in English udgave.