• Hjem
  • 4D bloggen

4D bloggen

Hvorfor blive Excel Data Analyst?

Forleden blev jeg ringet op af en kunde der havde behov for lidt vejledning om valg af kursus med ønsket om at forstå og blive bedre til at arbejde med data i Excel. Det blev en lang spændende samtale om Excel, databaser, arbejdsopgaver, økonomi og i sidste ende hvilke forudsætninger der skal være på plads for at løse hverdagens opgaver.…

Læs denne artikel

Hvor langt er du kommet med OneNote?

OneNote været en del af Office-pakken siden 2003, så vi har alle haft mange år til at anvende programmet i … men hvor langt er du egentlig kommet? Hvis du ikke er kommet i gang med programmet, vil jeg prøve at forklare hvad det kan, og hvordan du kan få glæde af det.…

Læs denne artikel

Hvilket Excel kursus skal jeg vælge?

Når du når til erkendelsen af, at du har behov for at blive beriget med ny Excel viden, for at komme videre med dine arbejdsopgaver, så har vi en lang række Excel kursus muligheder hos 4D A/S. Jeg vil i denne blog gennemgå nogle af dine muligheder og du kan finde dem alle på https://www.4d.dk/office/excel.…

Læs denne artikel

Flyt, Skaler og Beskær i PowerPoint

Du har sikkert lagt mærke til – og også udnyttet – de smarte stiplede røde hjælpelinjer, der viser sig i PowerPoint, når du flytter rundt på billeder eller tegnede figurer. Men har du egentlig lagt mærke til, hvor smarte de efterhånden er blevet? De røde linjer dukker op i de situationer, hvor du arbejder med at få objekter til at flugte eller få samme størrelse i en fart, hvad enten du flytter, skalerer eller beskærer.…

Læs denne artikel

Dynamiske matrixformler i Excel - Del 1

Dynamiske matrixformler revolutionerer beregninger i Excel! De er langt nemmere at arbejde med og har flere muligheder end de statiske matrixformler, der hidtil har kunnet anvendes i Excel. Denne nye funktionalitet er tilgængelig i Office 365 versioner af Excel – både i den installerede version (skrivebordsappen) og i browser versionen (onlineappen). Her vil jeg ikke prøve at gennemgå alle muligheder og finesser, men blot at vise tre eksempler på modeller, der før har været besværlige i Excel, men som nu klares som en leg med dynamiske matrixformler.…

Læs denne artikel

Microsoft Teams og Governance – lav en plan

Microsoft Teams er en af de Office 365 apps som er i en rivende udvikling, både med hensyn til løbende ny funktionalitet i Teams, men også hvad angår udbredelsen af Teams - i såvel danske som udenlandske virksomheder. Desværre er der RIGTIGT mange virksomheder, der går i gang med Microsoft Teams uden egentligt at overveje, hvad det skal anvendes til, og hvordan de sikrer at det at giver værdi for virksomheden.…

Læs denne artikel

Kom videre med Excel VBA

I sidste blog om Excel VBA fokuserede jeg på det, du kan få udført ved at anvende guides og makroptageren og altså uden at skulle programmere i VBA. I denne blog om Excel VBA, vil jeg bevæge mig bag om makrooptageren og ind i VBA kodens magiske verden!…

Læs denne artikel

Kom godt igang med Excel VBA

Det giver masser af mening af bruge VBA, hvis du er en avanceret bruger af Excel! I dette blogindlæg omkring VBA, som vil det første af i en serie, vil Peter Mörkeberg give lidt baggrund på Excel VBA og hvordan du kommer i gang med at lave dine egen Excel VBA kode. Derudover vil Peter vise simple eksempler på, hvor det vil kunne give mening at anvende Excel VBA.…

Læs denne artikel

Tips og tricks – Tegn i PowerPoint

PowerPoint kan nemt blive en tidsrøver, når du skal oprette tegninger bestående af mange figurer. Her er nogle tips til at gøre tegnearbejdet nemmere og hurtigere. Du kan iøvrigt også bruge de fleste af disse tips i Word og Excel!…

Læs denne artikel