• Hjem
  • 4D bloggen

4D bloggen

Adobe Sensei

I foråret 2019 lancerede Adobe deres Content-Aware Fill til Adobe After Effects. Og det er interessant af flere årsager! Teknologien er baseret på både AI og Machine learning som Adobe kalder for Adobe Sensei.…

Læs denne artikel

Tips og tricks til Outlook

Allan Clausen giver dig i dette blogindlæg en række tips og tricks til, hvordan du kan arbejde mere effektivt og smart med dine mails, kalender og opgaver i Outlook. Vi er temmelig sikre på, at vi vil præsentere dig for nogle tips, som du ikke kendte til.…

Læs denne artikel

Kan du flytte alt i skyen?

I ”gamle” dage arbejdede brugerne på tynde klienter og alt vi skulle bruge lå på en mailframe. Med tiden blev computere hurtigere og hurtigere, og ressourcekrævende opgaver/tasks flyttede ned på brugerens computer og data lå på servere i netværket. Så kom Hosting og vi begyndte at flytte enkelte elementer af vores infrastruktur ud til eksterne leverandører (fx mailserveren eller webserver) men mange services forblev på ”indersiden” af firmanetværket. Så dukkede Skyen op, og i modsætning til at få enkelte elementer af firmaets IT hosted ”ude i byen”, så er målet nu at hele virksomhedens IT-infrastruktur skal køre i Skyen. Kan vi så det?…

Læs denne artikel

Sig farvel til alle ekstra klippeværktøjer

Microsoft har startet deres nye opdatering af Windows 10. Der dukker mange nye og spændende ting op. For mig, som almindelig bruger, er en af de mere interessante, det nye klippeværktøj! Microsoft har flyttet det gamle Snipping Tool, til genvejstasten Win + SHIFT + S…

Læs denne artikel

Budskabet der forsvandt i PowerPoint

Et jomfrueligt og blankt slide i PowerPoint kan godt minde lidt om en ny bolig: Du har store planer om alt det, der skal derind. Billardbord, B&O højttalere, saltvandsakvarium og bar. Personligt er jeg bare gang på gang blevet skuffet. I takt med at møblerne blev flyttet ind i den nye stue, måtte drømmene flytte ud - til fordel for mere og familie- og ægteskabsvenlige alternativer, såsom spiseborde og reoler.…

Læs denne artikel

Drømmen om Self-Service Business Intelligence

Mange taler om Self-Service Business Intelligence og om hvordan brugerne i virksomheden skal kunne lave deres egne rapporter og analyser - uden at skulle involvere IT-afdelingen eller eksterne konsulenter! Men er det i virkeligheden så nemt som leverandørerne af værktøjerne påstår? Og har du gjort dig klart, hvad der egentlig skal til og hvilke faldgruber du skal være opmærksomme på?…

Læs denne artikel

Skal du vælge Access eller SQL Server?

I min hverdag, som konsulent og underviser, møder jeg ofte spørgsmålet om hvilken database jeg vil anbefale at en kunde at anvende til et nyt databaseprojekt. Der er ikke noget simpelt svar på dette, for da de forskellige databaser har hver deres fordele og ulemper.…

Læs denne artikel

Sådan undgår du ”kaosboards”

Efter en længere kamp med at indsamle, konsolidere, transformere og beregne data, er det fristende at vise alt hvad du kan når Dashboardet skal designes! Dermed risikerer du desværre, at budskaberne mudrer til og de konklusioner der drages, bliver skæve.…

Læs denne artikel

Power BI – vokser træerne ind i skyen?

Det er tæt på, men inden du løfter armene alt for højt og tænker at Power BI bare er ”a piece of cake”, vil jeg godt sætte et par tanker i gang. Power BI er nemlig mere end bare lige lidt data, et par formler og måske nogle diagrammer!…

Læs denne artikel