Kursusindhold
Modul 1 - Introduktion til InDesign
Formålet med dette modul er at give dig et overblik over programmets opbygning og begreber, der er relevante i forhold til dit daglige arbejde med InDesign. Du vil efterfølgende have forståelse for, hvordan du navigerer rundt i programmet, samt hvordan du tilpasser brugerfladen til dit behov.
- Opsætning af programmet
- Skærmfladen og opsætning af arbejdsområder i InDesign
- Programmets grundlæggende funktioner, værktøjer og paneler
Modul 2 - Opbygning af et dokument i InDesign
Her lærer du hvordan et dokument oprettes, samt hvad du skal være opmærksom på i forhold til, hvad dokumentet skal bruges til. Du vil efterfølgende være i stand til at oprette et dokument i forhold til, hvad det endelige resultat skal være.
- Opret dokument med flere sider
- Opret dokument til nyhedsbrev, plakat, flyer og lign.
- Opret dokument til brochure, bøger, magasiner
- Opret dokument til annoncer
Modul 3 – Arbejde med sider i InDesign
I dette modul gennemgås der hvordan du kan indsætte sider i dit Indesign dokument, samt hvordan du kan anvende mastersider, således at du sikrer ensartethed i dine dokumenter. Efterfølgende kan du navigere mellem sider i dine dokumenter såvel som indsætte sider samt have forståelse for, hvornår og hvorfor en masterside skal anvendes.
- Naviger mellem flere sider og mastersider
- Mastersider i InDesign
- Automatisk sidenummerering
- Sidehoved og -fod
- Indsæt sider i Indesign
Modul 4 – oprette figurer og objekter
Tegne- og markeringsredskaberne i InDesign gennemgås. Du kan efter modulet oprette simple figurer, som firkanter, cirkler, trekanter, stjerner og streger og du vil lære at markere, omdanne og gruppere disse objekter således at de danner skelettet for dit efterfølgende arbejde med tekst, farver og billeder.
- Hjælpelinjer og linealer
- Tegneredskaber i InDesign
- Markeringsværktøjer
- Skalering, rotering, omdannelse af figurer
- Gruppering af objekter
Modul 5 – Arbejde med farver
Her får du en forståelse for dels valg af farveskala (CMYK, RGB eller Pantone), samt hvorledes disse farver oprettes og anvendes i Indesign dokumenter. Efter modulet kan du oprette dine egne farver, eksportere disse til brug i andre Adobe programmer, samt anvende farverne på objekter i Indesign.
- Farver/farveprøver
- Farveforløb
- CMYK, RGB og Pantone
- Stregfarve og fyldfarve
Modul 6 – Arbejde med tekst
Dette modul har til formål at give dig en forståelse for indtastning/import af tekst samt manuel formatering af tekstens udseende. Efterfølgende kan du arbejde med tekstindstastning i InDesign. Du har ligeledes forståelse for import af tekst fra andre dokumenter. Du kan endvidere bruge find/erstat funktionen til simple søgninger og erstattelser af tekst, samt styre tekstens udseende i forhold til tekstfarve, skriftstørrelse og skrifttype.
- Indtastning af tekst i InDesign
- Tekstforløb
- Import af tekst (fra eksemplvis Word)
- Manuel tekstformatering
- Ombrydning af tekst
- Find/Erstat
- Specialtegn (Glyffer)
- Tabulatorer
Modul 7 – Indsæt og arbejde med billeder
Denne session giver dig et indblik i at arbejde med billeder i InDesign. Du lærer at indsætte og tilpasse billeder, samt at ombryde teksten omkring billeder (figursats). Efterfølgende kan du vælge det rigtige billede på baggrund af krav til kvalitet samt beskære og placere billeder i dine dokumenter.
- Indsæt billeder
- Beskæring af billeder
- Figursats (Tekstombrydning)
- Mini Bridge (Nyt i CS5)
- Billedkvalitet
Modul 8 – Formatering af tekst vha. formater.
Formålet med dette modul er at give dig en forståelse for brug af afsnitsformater til styring af tekstens udseende. Efterfølgende kan du vurdere om dit dokument behøver formater og hvorledes du skal oprette og anvende disse formater.
- Opret afsnitsformater
- Anvend formater på tekst
Modul 9 – arbejde med effekter
Dette modul giver dig forståelse for anvendelse af diverse effekter i InDesign. Du lærer at anvende simple effekter som skygger og afrundede hjørner. Efterfølgende har du en forståelse for hvordan du opretter og tilpasser disse effekter til dit behov.
- Anvend effekter (Skygger, gennemsigtighed, afrundede hjørner m.m.)
- Tilpas standardeffekter
- Anved effekter på tekst
Modul 10 - Klargøring til tryk
Slutproduktet fra InDesign er som oftest en pdf. Det sidste modul på kurset har derfor til formål, at give dig en forståelse for oprettelsen af pdf'er, der er beregnet til tryk samt at lave pdf'er, der kan sendes til korrektur. Du kan efterfølgende oprette en pdf, der er klar til tryk efter de mest gængse krav trykkerierne har til kvalitet og farver.
- Eksporter pdf til korrektur
- Eksporter til trykklar pdf
- Trykkeriernes krav til pdf’er