Hvilket Excel kursus skal jeg vælge?
 

Når du når til erkendelsen af, at du har behov for at blive beriget med ny Excel-viden, for at komme videre med dine arbejdsopgaver, så har vi en lang række muligheder hos 4D A/S.

Hvis du er selvlært, bruger Excel indimellem, famler lidt rundt uden helt at have fundet logikken, så er Excel Grundlæggende kursus nok det rigtige valg.

Hvis du har arbejdet en del med Excel i flere år og har styr på grundlæggende formler, udskrivning, sortering og filtrering … så er næste skridt Excel Udvidet kursus. Vores Udvidet niveau dækker ekstremt bredt, med mange formel-funktioner, betinget formatering, specialværktøjer og formler på lister.

Hvis du har bevæget dig rundt i Excel i en hel del år, og du ofte føler at du går en omvej med dine formler og har ambitioner om at blive kontorets bedste, ja, så ses vi på det Excel Avancerede hold. Her gennemgår vi også ret grundigt Power forespørgsler til udtræk, filtrering og seriøs manipulering af data, inden det havner i Excel til viderebearbejdning.

Vi har også en række unikke kurser, hvis dine arbejdsopgaver kræver dette. Ét af dem er Diagrammer i Excel kursus, hvor vi gennemgår standard-diagrammerne: Kolonne, Kurve, Punkt og Lagkage og en masse indstillinger for disse. Du vil blive præsenteret for klassiske udfordringer og løsninger igennem en masse opgaver.

Pivottabeller i Excel kursus er en anden klassiker, hvor målet er at få et overblik over mange data i grupperet form. Du lærer om placering af felter, filtrering, gruppering, formatering og formler. Vi gennemgår også lidt avancerede ting såsom brugen af Pivot Cash, GETPIVOT-funktionen og indstillinger for filtrering ved opdateringer. Et af de smarteste værktøjer i Excel, som er godt at kende ud i hjørnerne.

Dashboards i Excel kurset kunne være for dig, som har arbejdet en del med lister, diagrammer, pivottabeller og formler og som har brug for at opsætte dine resultater i små spiselige ”billeder”. Det kunne være for ledelsen, som skal have vist ugens produktionsdata, månedens salgstal, antal nye kunder, effektivitet eller andre informationer, som skal illustreres kort, præcist og grafisk. Ofte i form at et diagram eller pivottabel … Hvad enten det går godt eller skidt.

Et populært kursus igennem mange år, har været Excel VBA Grundlæggende. De fleste som er på et udvidet niveau, har hørt om makroer, og måske ligefrem prøvet at optage en makro. Men det er først når man begynder at håndkode sine makroer, at det virkelig rykker: Typisk med det formål at automatisere handlinger du laver igen og igen. Det kan også være at du skal opbygge regnearksløsninger, som andre skal anvende og hvor du ønsker at tilbyde ekstra intelligens i dem. Den kan fx være via en knap, som udfører en række handlinger, fx kopierer indholdet fra en liste over i et andet ark, på baggrund af nogle kriterier. Vi kører også Excel VBA Udvide kursust hvor vi kigger på hastighedsforbedring: Skrive/læse tekstfiler, lave egne funktioner og hente data fra databaser via SQL. Det er fascinerende at du - via kode - kan få Excel til at udføre dine vildeste ideer. Nærmest alt kan lade sig gøre. Er det ikke nok og il du tage den endnu længe kan vi tilbyde dig Excel VBA Programmering Avanceret kursus, hvor vi tager dig helt ud til grænserne af, hvad du kan med VBA i Excel.

Du er for øvrigt altid velkommen til at kontakte os, for at høre, hvilket niveau eller kursus vi vil anbefale dig, og hvor du vil få det største udbytte. Det er der mange som benytter sig af, når de er i tvivl.